Közzétéve:2017-04-28
0

Mozsi Major – STV zárás

 

 

 

 

 

 

2017 április 26-án Sellyén jártunk. Meghívást kaptunk a Mozsi Major fiatal bikáinak az STV zárására, aminek örömmel tettünk eleget.
Lassan két éve lesz, hogy bemutathattuk ezt az ormánsági családi gazdaságot. Azóta találkoztunk már Kaposváron, Szentlőrincen, Kapolcson, de a Birodalomban most jártunk először. Először, de mégis ismerősként nézhettünk itt szét. Ennek egyik oka a szívélyes fogadtatás volt, a másik pedig a Mozsi Műsor, ami már hónapok óta tárja fel az érdeklődők előtt a kulisszatitkokat. Tudtuk, hogy mit és hol találunk, hála az élő bejelentkezéseknek. Erre az egyedülálló és hiánypótló sorozatra folyamatosan igyekszünk mi is felhívni a figyelmet.

Mivel két nappal voltunk Szent György után, így az aktualitást ügyesen kihasználva, részesei lehettünk egy rögtönzött kihajtási ünnepnek. A limousin hölgyek hagyhatták el a téli szálláshelyüket. Az idegenek miatti bizalmatlan, vagy inkább kíváncsi nézelődés után gyorsan vágtára váltottak, hogy mielőbb a legelhessék a friss zöldet.
A fiatal bikák „nagyfiúsan” játszva vártak a fellépésükre, mert az érdeklődők még kaptak egy rögtönzött idegenvezetést, sőt még egy ellés is része lett a programnak. Az idei szaporulaton belül tovább nőtt az üszők előnye.

Ezután a nap főszereplői felsorakoztak a mérlegeléshez vezető folyosóban. A leendő gazdák érdeklődve várták az új családtagok sorra kerülését. Szép eredmények jöttek ki, de konkrét számokat Mozsgai Józseftől, vagy az új gazdáktól várjatok.
A bírálatot Szűcs Mártontól, a Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatójától hallhattuk. A leendő gazdák alapos részletességű jellemzést kaptak. Csak elégedett arcokat láttam. Így itt van a lehetőség, hogy gratuláljunk Mozsgaiéknak a gyönyörű állatokhoz, vagy inkább a gazdaságuk összességéhez. Gratulálunk!!!

A szíves látás, vendéglátás egy finom ebéddel és szakmai beszélgetésekkel folytatódott.
Közben az új gazdák átvették a frissen vizsgázott bikájukat. Egymás után jöttek az utánfutók, következett az első közös élmény. A közös út szó szerint egy közös úttal kezdődött.

Záró akkordként láthattuk Pullo és Tünde felvezetését. Ők már a hódmezővásárhelyi fellépésre készülnek. Jó volt látni, ahogy az egytonnás óriás igyekezett szelíden a gazdája kedvében járni.

A mellékelt képgalériával nem próbáljuk meg átadni az STV és az egész nap hangulatát, sem pedig a gazdaság és az állatok iránti elkötelezettségüket. Inkább csak dokumentáljuk a Mozsi Major életének egyik fontos napját, amelybe betekintést kaphattunk. Köszönjük!


Címke: , , ,